Vratile se igračke!

Nakon 8 godina od izgradnje naselja, igračke na parcelama 3 i 4 su dočekale svoj prvu ozbiljnu rekonstrukciju.  Da vas podsetim, orginalno zamišljene i realizovane igračke su bile zasnovane za drvenim gredama koje su bile ne samo loše zaštićene od zuba vremena nego i neiskusno isprojektovane pa su od korisnika zahtevale konstantnu brigu i održavanje.

Naravno, ni naši sugrađani se nisu poneli kao dobri korisnici . Mame koje ljuljaju svoju decu u krilu ili pak tinejdžeri koji su se njišući zavodili devojčice ili prosto pili pivo, su dodatno učinili da jedna po jedna igračka nestaju.

Uprkos praksi koju sam pomenuo, svi smo očekivali da u okviru novca koji smo odvajali za tekuće i investicione radove, obaveza održavanja igračaka za decu budu visoko kotirana. Avaj, od 2012. godine do sredine prošle godine, uprkos jasno ugovorenoj obavezi First Facility nije hteo da popravi igračke jer su bile – uništene neadekvatnom upotrebom! (rutinski odgovor koji smo dobijali iz FF)  Iako smo kao naselje isplatili preko 1,2 miliona evra ka FF, samo na ime tehničkog održavanja i upravljanja, jedna po jedna klackalica i ljuljaška su nestajale.

Od prošlog leta, tačnije čim smo prekinuli saradnju sa First Facility i okrenuli se novom modelu održavanja pokrenuli smo akciju za poravku postojećih igračaka i njihovo vraćenje na upotrebni nivo kakve su bile kada je naselje sagrađeno.

Danas, sa ponosom možemo da kažemo,  imamo igrčke koje su tu da traju. Napravljene su od pocinkovanog čeličnog profila, sa orginalnim korpama koje sada vise o valjkastim ležajevima, da deci bude zabavnije a roditeljima bez dosadne buke u ušima.

Čim vremenske prilike to dozvole,  popravićemo i  i podloge na kojima se nalaze, da se deca ne sapliću ili povrede.

A sad najlepši i najtužniji deo ove priće.

Popravka  svih 7 igračaka je koštala SVAKU  stambenu zajednicu na parcelama 3 i 4 nepunih 200 evra!

Pitanje za sve nas glasi, da li smo morali da čekamo toliko godina i da ih konačno sami popravimo ili je First Facility to trebao da uradi sam, bez pitanja, halabuke i PR zabave, još pre nekoliko godina?

Kako bilo, igračke su sada tu, pa roditelji, dovedite decu, neka navale, njihove su.

 

1 COMMENT

KOMENTARI