Okončana potraga za kradljivcem PP opreme

Jutros u izveštaju službe obezbeđenja na parcelama 2,3 i 4 se pojavio sledeći unos/

  • 40-4/3B (Neven B) primecena sumljiva osoba kako sa rancem ulazi u pomenutu zgradu.Posto je u to vreme bila primopredaja smene ,dva sluzbenika obezbedjenja su u to vreme bili  na objektu .Lice koje je uslo u zgradu sacekano je na izlazu,tom prilikom uzeta je licna karta licu na uvid,u rancu koji je nosio pronadjena su dva pp-creva.Odmah je pozvana policija iz stanice Novi Beograd,do dolaska policije lice je zadrzano.Policija je dosla u kratkom roku ,u razgovoru policije i lica,lice je priznalo da je krao i ostala creva u naselju.Creva koja su nadjena u rancu policija je odnela sa sobom kao dokazni materijal ,licu su stavljene lisice-odveden,postoji video snimak dogadjaja.Obavesten CSI Properti.

Radnici firme G4S su danima analizirali snimke sistema video nadzora koji su im dostupni i  uočili su osobu koja se često pojavljuje u raznim zgradama na sve tri parcele. Jutros su se zatekli na pravom mestu u pravom trenutku i zadržali lice do dolaska policije.

Šteta koju je načinio svojim delovanjem u naselju će se meriti stotinama hiljada dinara. Ovi podaci se odnose samo na deo naselja koji ima jedinstven sistem obezbeđenja. O delu naselja koji je izašao iz zajedničkog sistema (parcele 5 i 6) nemamo podatke.

Da bi smo se zaštitili od ovakvih napasnika treba učiniti sledeće/

  1. popraviti sve elektronske brave, vrata i dovratnike
  2. ne  otvarati nepoznatim osobama vrata
  3. uvesti sistem  samostalnog video nadozora u svaku zgradu

Evo kako ulazak u praksi izgleda. Kobajagi nekome pozvoni, pridje vratima i uz pomocu specijalnog alata u roku od 2-3s ulazi u zgradu.

Prethodni post o ovoj temi

KOMENTARI