Video nadzor za celu zgradu – da ili ne?

Nakon što smo postavili prve kamere u ulaz, rezultati uređenog sistema video nadzora su tu – manje je đubreta u ulazu a oznake u liftovima više niko ne dira.

Definitivno, javnost boravka u zajedničkim prostorijama je loša vest za sve nevaljalce.

Za potrebe testiranja, na 4. spratu je postavljena kamera koja snima hol oko vrata liftova kao i čitav hodnik. (prohodajte i pogledajte sami )

Pošto smo izvršili tehničke pripreme za priključnje novih kamera na svakom spratu, bilo bi dobro da razmotirimo kompletiranje sistema, dokupljivanjem kamera. Svaki stanar bi mogao da gleda video u relanom vremenu sa kamera koje su u podrumu i prizemlju kao i kamere na njegovom spratu.

Da bi ste stekli utisak kako to izgelda, pogledajte kvalitet slike koji dobijamo sa kamera, kao i izgleda ekrana pametnog telefona kada se prati situacija u ulazu preko applikacije koju smo dobili od proizvođača.

Kao i do sada  dopunu kamera možemo da platimo sa računa zgrade bez daljih troškova za stanare.

Da bi smo to postigli dovoljno je da svako izmiri svoje obaveze prema zgradi i novca će bit dovoljno.

This poll is closed! Poll activity:
Start date 22-03-2017 12:35:09
End date 10-04-2017 12:34:18
Poll Results:
Da li želite da imate na svakom spratu kameru za video nadzor?

 

 

4 COMMENTS

 1. KSENIJA STANIC

  Zahvaljujuci upravniku Miricu i menadzmentu CSI PROPERTY zivimo u izuzetno civilizovanim uslovima. Srecna sam da zivim u zgradi SUNCOKRET B.
 2. SNEZANA MATIC

  Postovani, nije pristojno narusavati tudju privatnost. Video nadzor i u liftu (kao zajednickoj prostoriji) je u sivoj zoni legalnosti, a pracenje kretanja stanara i njihovih posetilaca je nedopustivo, ma koliko (poslovna?) ponuda o snimanju ulaza u tudje stanove bila primamljiva. Molim Vas da se DETALJNO OBAVESTITE KOD POVERENIKA O ZASTITI LICNIH PODATAKA, pre nego sto prenaglite u svom entuzijazmu. Ne znam kako drugi, ali u svoje licno ime izjasnjavam se da nisam kupila stan da bi me iko nadzirao i pravio bazu podataka o mom kretanju i navikama, niti da bih morala da objasnjavam predsedniku skupstine stanara koja su moja gradjanska i ljudska prava, vec da bih u miru i spokoju zivela u njemu. Srdacno, Snezana Matic
  1. UPRAVNIK/SUNCOKRET_B (AUTHOR)

   Gospodjo Matic,
   sto se mene tice, snimanje ulaza u stan stanara koji to ne zele, zaista nije pristojno i dodatno otvara pitanja ispunjavanja ustavnih sloboda.
   Ipak, pitanje zastite zajednickih delova zgrade sa kvalitetnim video sistemom je vec dobilo odgovor od dominantne veceine stanara u zgradi.
   Da bi smo ispunili obe zelje, kvalitne podatke o tome ko nam se krece po zgradi sa jedne i ne ugorozavanja privatnosti sa druge strane, predlazem da se na vasem spratu oko kamere usmeri tako da ne obuhvata ulaz u vas stan. Drugim recima, snimao bi se samo deo oko liftova koji je zajednicki za sve nas.
   Nadam se da ce vas ovakvo resenje zadovoljiti.
   Pozdrav,
   Nenad Miric

KOMENTARI